Гейовете искат нормално отношение от обществото

Хомосексуалистите искат промяна в Наказателния и Семейния кодекс - това съобщи Аксиния Генчева, която е представител на организаторите на гей парада, който ще се проведе на 26 юни (събота) в столицата. Тя призова обществото да бъде по-толерантно към

2010-06-25 00:18:04
Гейовете искат нормално отношение от обществото
Хомосексуалистите искат промяна в Наказателния и Семейния кодекс - това съобщи Аксиния Генчева, която е представител на организаторите на гей парада, който ще се проведе на 26 юни (събота) в столицата. Тя призова обществото да бъде по-толерантно към хората и да не ги преценява според това каква сексуална ориентация имат, къде са родени, какъв е цветът на кожата им и прочие.

Ние сме част от Европейския съюз, а в Европа вече са приели гейовете и лесбийките и не проявяват никаква агресия и дискриминация към тях. Време е и ние да станем европейци.

Все още има случаи, в които хора не са наемани на работа, защото имат влечение към представители на своя пол. А все пак е важно един човек какви трудови качества има, а не с кого си ляга. Друг основен проблем при еднополовите двойки е, че законодателството у нас им пречи да си отгледат пълноценно детето.

На 26-ти юни на шествието ще вземат участие близо 700 хомосексуалисти. Ще има представители от Франция и Македония. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия