Нищо добро не чака футболистите на КНДР след завръщането в родината

Ки Нам Мун, бивш селекционер на националния футболен отбор на  КНДР разкри, че неговите възпитаници били наказвани с принудителен труд в мини при провал на мачове. Треньорът успява да избяга от комунистическата страна през 2004 го

2010-06-24 15:28:37
Нищо добро не чака футболистите на  КНДР след завръщането в родината



Ки Нам Мун, бивш селекционер на националния футболен отбор на  КНДР разкри, че неговите възпитаници били наказвани с принудителен труд в мини при провал на мачове.


Треньорът успява да избяга от комунистическата страна през 2004 година. Според него при големи победи играчите и треньорите получават къщи за награда, но при загуба, ги изпращат да работят във въгледобивни мини.


Мун се  притеснява за своите сънародници от футболния отбор на родината си, след огромната загуба от Португалия на Мондиала в ЮАР. Мачът, който завърши 7:0 за Португалия беше предаван  на живо по света, както и в Северна Корея и резилът на футболистите бе видян от всички.


Едва след  изявлението на бившия селекционер става ясна репликата на сегашния треньор Ким Йон Хун след мача: "Извинявам се на народа за провала. Не вярвам да има последствия за нас".



Явно и той  е наясно  какво чака футболистите, а и него, след завръщането им в родината.


Единственият шанс на корейските футболисти е да спечелят срещу Кот д"Ивоар и това евентуално да смечки наказанието, което ги очаква.      Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия