Шестима тийнейджъри с алкохолно отравяне в 'Пирогов'

Шестима тийнейджъри, 5 момичета и едно момче, бяха приети в "Пирогов" почти в състояние на кома след алкохолно отравяне. Децата решили да "полеят" последния учебен ден и  изпили между 250 и 400 грама водка на човек.

2010-06-17 16:49:17
Шестима тийнейджъри с алкохолно отравяне в  'Пирогов'
Шестима тийнейджъри, 5 момичета и едно момче, бяха приети в "Пирогов" почти в състояние на кома след алкохолно отравяне.


Децата решили да "полеят" последния учебен ден и  изпили между 250 и 400 грама водка на човек. В кръвта на момичетата е открит от 1,6 до 1,8 промила алкохол, но момчето достигнало до 2,6,  след като изпило половин бутилка водка.


Вечерта в болницата едно от момичетата е започнало да буйства и лекарите са били принудени да повикат майката. Арогантната майка заявила, че не е проблем че дъщеря й е пила, да не би да  е убила човек.

Шефът на токсикологията на болницата, доц. Хубенова, смята, че поведението на родителите обикновено тласка децата към алкохола. Тя е много разтревожена, че към него посягат все по-малки деца. 


Алкохолът уврежда всички органи и системи на още неукрепналия детски организъм, което води до затъпяване, предупреждава специалистката. В "Пирогов" дори е бил приет  16-годишен тийнейджър с цироза на черния дроб от употреба на алкохол. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия