На концерта на The Voice пострада тийнейджърка

  На 10 юни,  на концерт  пред НДК за раздаване на музикалните награди на  The Voice, пострада 14-годишна тийнейджърка. Момичето счупи няколко ребра и получи травма на тазобедрената кост, след като падна от 6-метрова висо

2010-06-14 15:24:52
На концерта на The Voice пострада тийнейджърка
  На 10 юни,  на концерт  пред НДК за раздаване на музикалните награди на  The Voice, пострада 14-годишна тийнейджърка.


Момичето счупи няколко ребра и получи травма на тазобедрената кост, след като падна от 6-метрова височина.  При опита си да седне върху висок парапет, Кристияна Попова се оттласнала по-силно и полетяла надолу по гръб. Момичето веднага е откарано в Клиниката по детска травматология на "Пирогов". Криси ще остане в болницата още 2-3 седмици, а после ще ходи в гипс от кръста  до глезена цели 6 месеца.

Майката на тийнейджърката е все пак е благодарна на съдбата, защото последиците от този скок можеха да бъдат фатални.


След инцидента Столична община започна масирани проверки за опасни  съоръжения в София. Някои от тях  дори не могат да се обезопасяват, а са направо за демонтиране. Тъй като здравето и безопасността на децата са най-важни, ще се търси финансиране, въпреки кризата.


Майката на Кристияна обаче смята да заведе граждански иск срещу тези, които не са взели мерки за безопасността на толкова много деца, които са се стекли да гледат безплатния концерт. Общината, организаторите или униформените служители, които са охранявали концерта - това жената ще реши след като се посъветва с адвокат. Това тя ще направи, за да не пострадат и други деца на такива събития.


Кристияна вече се е съвзела от първоначалния шок, благодарение на приятелите си, които са постоянно около нея.  В болницата , за да види как е, е отишло и  непознатото момче, което се е опитало да й помогне преди да дойдат лекарите.  


  Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия