Вчера пред храм-паметника "Александър Невски" телевизия "Планета" отбеляза 20-тия си рожден ден с шумен концерт. Днес Софийската община съобщи, че повече няма да позволява там да се провеждат шумни концерти, а само национални и църковни прояви.

Кметът на София Йорданка Фандъкова не пожела да каже дали това решение е взето след вчерашната "дандания", която вдигнаха от "Планета Пайнер" и всички техни фенове, които се бяха събрали на площада, за да се забавляват. Но е факт, че вчера е имало доста оплаквания от граждани, подадени след 22 часа. Все пак храм-паметникът "Александър Невски" се намира в центъра на София и около него има много жилищни сгради и е нормално хората да искат тишина и спокойствие след 22 часа.

Църквата също не одобрява такива прояви и смята, че такъв тип концерти трябва да се провеждат на други места.

Пространството пред храма е едно от малкото свободни места, подходящи за по-големи мероприятия, и затова от общината трябва да са внимателни, когато дават разрешение за провеждане на концерти или друг вид забавления, защото се вдига много шум и се унищожават тревните площи пред и около църквата.
Автор: Ралица Солакова