Малкият Веско бе намерен, за съжаление удавен в река Искър

Малкият Веско, който вдигна цяла България на крак и който бе издирван под дърво и камък, бе намерен мъртъв. Тялото на момченцето бе открито в река Искър при село Реброво. Вчера неговите близки го разпознаха предимно по дрехите, защото трупчето му бе

2010-06-02 22:44:36
Малкият Веско бе намерен, за съжаление удавен в река Искър
Малкият Веско, който вдигна цяла България на крак и който бе издирван под дърво и камък, бе намерен мъртъв. Тялото на момченцето бе открито в река Искър при село Реброво. Вчера неговите близки го разпознаха предимно по дрехите, защото трупчето му бе силно обезобразено. Трупът на Веско е преседял във водата близо 30 дни. 7-годишното момченце-аутист изчезна от дома си на 27 април към 11 часа.

Първоначалният оглед, който е направен на Веско, сочи, че няма следи от насилие и той е починал от удавяне. Направена е аутопсия, взет е биологичен материал за експертизи. За момента докторите от Съдебна медицина отказват да коментират случая. Тялото на малкият Веско трудно бе изследвано, защото бе силно разложено. Трупчето на детето е било толкова много време под водата, защото явно се е оплело на дъното на реката, но отделните газове от разлагането най-накрая са го издигнали на повърхността. В момента експертите търсят мястото, където детето е паднало във водата.

Вчера около 14 часа мъжът, който видял трупа на детето, отишъл при кмета на Реброво, за да му разкаже какво е видял. Двамата отишли на мястото и кметът се уверил, че във водата наистина има труп. Тялото на Веско било заседнало между две дървета. Кметът веднага съобщил в полицията и 15 минути по-късно униформените били на мястото на инцидента. Трупът бил толкова силно разложен, че в началото не се знаело, че е дете. Откакто Веско изчезна на 27 април полицията провери стотици сигнали на хора, които твърдяха, че са виждали момченцето-аутист на най-различни места.

Веско беше болен от аутизъм и бе трудно-контактен. Той бе по-едър за възрастта си, затова повечето хора надали са предполагали, че той не може сам да се прибере у дома и затова най-спокойно са го отминавали.

За съжаление, този инцидент не завърши с щастлив край.. Нека запалим по една свещичка за Веско и да се помолим той да почива в мир ... !!! Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия