Абитуриентски неволи в Турция

Абитуриентите от професионалната гимназия по електротехника в Пловдив решили да изкарат бала си не в България, а в турския курорт Кушадасъ. Те се доверили на туристическата фирма "Планет ВИП турс", представители на която, още през октомв

2010-05-28 15:00:08
Абитуриентски неволи в Турция
Абитуриентите от професионалната гимназия по електротехника в Пловдив решили да изкарат бала си не в България, а в турския курорт Кушадасъ. Те се доверили на туристическата фирма "Планет ВИП турс", представители на която, още през октомври  миналата година, им направили оферта за  абитуриентски бал зад граница.



Учениците харесали 4-звездния хотел, който им бил предложен и започнали на части да внасят сумите, като четиридневен престой за човек излизал 335 лева. През месец април всичките суми вече били внесени за група от 90 души или около 30 хиляди лева. На 24 май бил последният разговор с представител на фирмата, който уверил учителите, че всичко е наред.


Вечерта преди тръгването обаче, представителят на фирмата Апостол Ангелов се обадил на тримата класни ръководители и им заявил, че екскурзия няма да има. Причината била, че фирмата е обявила несъстоятелност.  


Цяла нощ учителите звънели на  учениците си, родителите им пък отишли да търсят обяснение от класните ръководители и въпреки, че никой не ги е обвинил в нещо, те се чувствали ужасно.


Единият от класните ръководители е подал жалба в Комисията за защаита на потребителите и  в прокуратурата,  направена е и консултация  с адвокат.


  Въпросният Ангелов обещал, че ще върне парите на децата до 15 дни. Никой обаче не му вярва. Но дори и да си получат парите, провален е един от най-хубавите моменти от живота на  младежите -  абитуриентският бал.


При посещение в офиса на фирмата, който бил празен, се  разбрало,  че Апостол Ангелов заминава да работи в Англия.  Още един престъпник, който ще се опита да се измъкне, преди да си получи заслуженото.


Зрелостници от математическата гимназия в Хасково пък имали проблем в Мармарис. Когато пристигнали в турския курорт, дванайсетокласниците вместо да бъдат настанени в предварително платения 3-звезден хотел, били буквално наврени в  хотел-клуб "Диана" в мизерни стаи с падаща мазилка. В стаите имало забравени мръсни чорапи, а кърпите за баня били закачени на тоалетната чиния.


Младежите с право отказали да влязат в такива стаи, а домакините трескаво започнали да чистят и дори да пребоядисват стаите.


Екскурзията е организирана от фирма "Минитурс" , Хасково. За отбелязване е обаче, че собственичката веднага е заминала за Мармарис, за да окаже  помощ на учениците. Тя е подала сигнал в полицията, която е глобила турския хотел.  Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия