Скоро ще бъде разплетена схемата с изтичането на информация за матурата по български език

  Както  вече съобщихме, вчера бе арестуван служител на МОМН,  заподозрян в разгласяване на темата по литература за зрелостния изпит   на 14 май. Днес стана ясно, че става дума  за Красимир Левтеров, главен счетов

2010-05-24 16:16:24
Скоро ще бъде разплетена схемата с изтичането на информация за матурата по български език
  Както  вече съобщихме, вчера бе арестуван служител на МОМН,  заподозрян в разгласяване на темата по литература за зрелостния изпит   на 14 май.

Днес стана ясно, че става дума  за Красимир Левтеров, главен счетоводител в  Центъра за интеграция към МОМН, който в началото е отричал , но после  всичко си е признал.

Според министър Цветанов,  не е необходимо матурата да се отменя. В полицията са разпитани и зрелостниците , които са разпространили в интернет трите варианта на теста, получени от техен учител към 23 часа вечерта преди матурата.  От МВР твърдят, че много скоро ще станат ясни имената на всички, които са участвали в схемата.

От образователното министерство пък  отказват коментари, докато не завърши проверката. Министър Игнатов само заяви, че тези които са знаели темата, ще получат оценка, каквато се дава на преписвачи.

Ние все пак  не можем да си отговорим на въпроса, как така един главен счетоводител ще знае темата за матурата,  по какъв начин е информиран, така ли е било и през предишните години....Могат да се зададат още много въпроси. Надяваме се, все пак, че това няма да се случи и при   изпитите на седмокласниците...  И искрено се надяваме, че новото ръководство на МОМН, което, както се вижда, е искрено шокирано от всички тези, явно работили с години, схеми, няма да  допуска това да се случва в бъдеще.     Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия