Самолет на Wizzair на косъм от катастрофа на летище София

. На косъм от страшна трагедия се размина самолет на Wizz Air на летище София  онзи ден.  При кацането на машината Еърбъс А320 със 149 пътници и 7-членен  екипаж , е възникнал проблем в спирачната система. Две гуми на колесниците са

2010-05-03 14:31:38
Самолет на Wizzair на косъм от катастрофа на летище София
.
На косъм от страшна трагедия се размина самолет на Wizz Air на летище София  онзи ден.  При кацането на машината Еърбъс А320 със 149 пътници и 7-членен  екипаж , е възникнал проблем в спирачната система. Две гуми на колесниците са се спукали и са пламнали. Пилотът успял да спре по средата на пистата.

Пасажерите усетили силно раздрусване,  но не разбрали какво става. През прозорците обаче видели  да приближават 4 пожарни коли. След 10-минутен престой в самолета,  пътниците били евакуирани, без да има пострадали.

Самолетът е изпълнявал редовен полет от Тревизо, Италия,  за  София. Въпреки, че и друг път са се случвали подобни  инциденти,  летището остана затворено за няколко часа, тъй като по пистата беше разлята спирачна течност, която е трябвало да бъде  почистена.

Заради инцидента, шест  заминаващи полета бяха временно отложени, а други шест - забавени. Доста хора, които чакаха полетите си  бяха изнервени и се питаха какво точно се случва.

Според специалистите  е възникнал проблем в т.нар. зелена хидросистема на самолета. Тя управлява спирачния момент на колесника. При механичното спиране от пилота са се спукали двете гуми на левия колесник. Според специалистите не става дума за човешка грешка. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия