Не пускат незрящ мъж в ресторант, защото кучето му водач е гей

Мъж от Австралия, който е загубил зрението си и в момента се придвижва благодарение на своето куче-водач, не бе допуснат в ресторант, защото сервитьорът сметнал, че кучето му е ..обратно. Ресторантът се намира близо до Аделаида и вече е осъден на обе

2010-04-26 22:25:18
Не пускат незрящ мъж в ресторант, защото кучето му водач е гей
Мъж от Австралия, който е загубил зрението си и в момента се придвижва благодарение на своето куче-водач, не бе допуснат в ресторант, защото сервитьорът сметнал, че кучето му е ..обратно. Ресторантът се намира близо до Аделаида и вече е осъден на обезщетение от 1000 евро, защото не са допусналия слепия мъж в ресторанта, също така трябва писмено да му се извинят.

Проблемът възникнал заради неразбирателство при говоренето - жената, която придружавала слепия мъж, попитала сервитьора дали ще има проблем, че са с кучето водач (Guide Dog), но келнерът чул кучето-гей (Gay Dog). Келнерът решил, че кучето е нормален домашен любимец, който е кастриран, за да стане с хомосексуална ориентация, в съда приели това обяснение за повече от абсурдно и затова ресторантът бе осъден.

Собственикът на кучето е доволен от развитието на нещата и казва, че иска нещо съвсем простичко - да не бъде дискриминиран и да може да се храни като всички останали хора, където той поиска. Управителите на ресторанта решили след случката да поставят табела отпред, на която пише "Кучетата водачи са добре дошли при нас".

Напоследък има доста дела, свързани с дискриминация относно незрящите. В момента тече дело, което е заведено от сляп мъж, който не бил допуснат в ресторант, заради мотива, че главният готвач не обича кучета. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия