Видео - Искаме да дишаме!

"Искаме да дишаме!" - това скандираха стотици протестиращи зад Парламента днес в знак на протест срещу отмяната на забраната против тютюнопушене на обществени места. Протестиращите бяха позиционирани на достатъчно разстояние, за да не смуща

2010-04-21 10:05:28
Видео - Искаме да дишаме!
"Искаме да дишаме!" - това скандираха стотици протестиращи зад Парламента днес в знак на протест срещу отмяната на забраната против тютюнопушене на обществени места. Протестиращите бяха позиционирани на достатъчно разстояние, за да не смущават покоя на народните избраници повечето, от които арогантно и с насмешка се обръщаха към множеството.

За всички, които пропуснаха протеста - моля видео.

Днес ще се реши дали ще се пуши на обществени места или мнозинството от ГЕРБ заедно с никотионо-зависимите в парламента ще върнат страната крачна назад, задоволявайки нечий интереси... но определено не в интерес на младите и здравите.

Но защо пък не. Много по-лесно се управлява държава от прости хора, болни хора, слаби, зависими, със забравени и занемарени спортни навици. Такова общество е достойно за презрение и може да бъде мачкано още десетки години от управляващата шлака независимо от коя боя са. А кой ще отнесе всичко това? Кой ще плати за лекарствата за рак? Отговорът е ясен - всички ние. Всички ние младите ще плащаме, когато зависимите умират от рак. А дали е правилно?

Всяка запалена цигара от възрастните сега, ще ни се отрази след 10, 20 и повече години. Също както нашите баби дядовци и родители унищожиха природата на земята и сега всички ние се борим да направим света малко по-чист. По същия безотговорен начин в момента пушачите настървено защитават своите права без да си дават сметка, че съсипват своето бъдеще и това на децата си.
Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия