Георги Найденов от фамилия "Тоника", за когото тези дни ще се състоят два благотворителни концерта за събиране на средства за лечението му, развълнува със своя постъпка познати и непознати.

Звездата отказа на община Бургас сумата от 22 000 лева, които общинарите бяха готови да  отпуснат за лечението му.  В официално писмо Гого благодари на общината за жеста, но смята, че не може да приеме толкова много пари. Певецът  отказва с мотива, че не се различава по нищо от  другите хора с тежки заболявания, за които  еднократната безвъзмездна помощ била 3 000 лева. Гого ще приеме само тази сума. Звездата на "Тоника" е предложил останалите  пари да бъдат раздадени на други  нуждаещи се болни.

За момента в благотворителните сметки за Гого са събрани 60 000 лева, а мобилните оператори отчитат 80 000 лв. от sms-и. Досега се смяташе, че за присаждането на стволовите клетки ще са нужни 50 000 лева, но допълнителните изследвания са показали, че сумата може да набъбне четворно.

Днес в Бургаската опера ще се състои първият  благотворителен концерт, а вторият ще е в София, на 26 април,  в зала 1 на НДК.
Автор: Албена Иванова