Благородна постъпка на Гого от "Тоника"

Георги Найденов от фамилия "Тоника", за когото тези дни ще се състоят два благотворителни концерта за събиране на средства за лечението му, развълнува със своя постъпка познати и непознати. Звездата отказа на община Бургас сумата от

2010-04-20 15:01:23
Благородна постъпка на Гого от
Георги Найденов от фамилия "Тоника", за когото тези дни ще се състоят два благотворителни концерта за събиране на средства за лечението му, развълнува със своя постъпка познати и непознати.

Звездата отказа на община Бургас сумата от 22 000 лева, които общинарите бяха готови да  отпуснат за лечението му.  В официално писмо Гого благодари на общината за жеста, но смята, че не може да приеме толкова много пари. Певецът  отказва с мотива, че не се различава по нищо от  другите хора с тежки заболявания, за които  еднократната безвъзмездна помощ била 3 000 лева. Гого ще приеме само тази сума. Звездата на "Тоника" е предложил останалите  пари да бъдат раздадени на други  нуждаещи се болни.

За момента в благотворителните сметки за Гого са събрани 60 000 лева, а мобилните оператори отчитат 80 000 лв. от sms-и. Досега се смяташе, че за присаждането на стволовите клетки ще са нужни 50 000 лева, но допълнителните изследвания са показали, че сумата може да набъбне четворно.

Днес в Бургаската опера ще се състои първият  благотворителен концерт, а вторият ще е в София, на 26 април,  в зала 1 на НДК. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия