Какво става с лицето ти, след като пушиш продължително?

Беквокалистката на "Шоуто на Слави" Нели Петкова стана лице на кампания против тютюнопушенето "Аз не искам...". Певицата ще заснеме фотосесия, в която ще покаже какво правят цигарите с едно красиво лице. Кампанията се организира о

2010-04-10 13:00:08
Какво става с лицето ти, след като пушиш продължително?
Беквокалистката на "Шоуто на Слави" Нели Петкова стана лице на кампания против тютюнопушенето "Аз не искам...". Певицата ще заснеме фотосесия, в която ще покаже какво правят цигарите с едно красиво лице. Кампанията се организира от Асоциацията на пациентите с онтологични заболявания и приятели, Световната коалиция за борба с рака на белия дроб и Световната организация за контрол над рака.

Във фотосесията на Нели Петкова пушачите ще могат да видят какво става с едно красиво лице след години усилено пушене на цигари. Месец след като кампанията стартира ще бъдат покажани и провокативните снимки. На тях ще видим какво би се случило с лицето на Нели Петкова, ако в следващите 20 години тя пуши ежедневно цигари. Певицата всъщност наистина е непушачка, не участва в кампанията просто ей така, тя е върл противник на тютюнопушенето.

Въпреките стряскащата статистика, все повече млади хора посягат към цигарите в ранна детска възраст. 40% от тийнейджърките са пушачки, а са едва на 13-15 години. Жените по-лесно привикват към цигарите и по-трудно се отказват от тях.

Младите хора на се стряскат, като им говорят за различните болести, които се провокират при тютюнопушенето. Тях повече ги интересува външният вид и затова тази кампания е наблегнала предимно на него.

Когато човек пуши лицето му се набръчква по-рано - особено около устата и очите. Чертите на лицето стават по-остри, често се получават отоци с червен оттенък, кожата почва да губи от блясъка си и посивява. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия