Джоли и Пит посетиха бежански лагер в Босна и Херцеговина

В началото на тази седмица една от най-обичаните холивудски двойки – Анджелина Джоли и Брад Пит, посети лагер за бежанци в бившата югославска република Босна и Херцеговина. Двамата актьори бяха на частна визита в бежанския център Сплавищ

2010-04-08 21:20:10
Джоли и Пит посетиха бежански лагер в Босна и Херцеговина
В началото на тази седмица една от най-обичаните холивудски двойки – Анджелина Джоли и Брад Пит, посети лагер за бежанци в бившата югославска република Босна и Херцеговина.

Двамата актьори бяха на частна визита в бежанския център Сплавище в град Гордаже. Според информация на националното радио Джоли и Пит са посетили две семейства, на които са оказали и финансова помощ.

Като посланик на добра воля на Върховния комисариат на ООН за бежанците, целта на Анджелина беше да привлече общественото внимание към наболелия проблем с бежанците след войната, започнала през 1992 г. и продължила почти 4 години, която остави на улицата стотици семейства.

След визитата си в Босна и Херцеговина холивудската двойка се отправи към друга бивша югославска република – Черна гора. Там обаче Брад Пит пожелал да заведе Анджелина Джоли, за да й покаже град Будва, от който е останал само с добри спомени.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия