През нощта на   1 януари   тази година  22-годишният български  студент Любен Тюлеков е зверски пребит  от банда чернокожи и хвърлен на релсите на  метрото на станция "Порт дьо Намюр" в Брюксел

На 25 март   по местната телевизия е разпространен видеозапис от побоя в търсене на свидетели, тъй като извършителите още не са заловени. Записът е повторен в петък по всички телевизии. 

Във федералната полиция са получени множество обаждания, като някои от тях са довели до конкретна информация. Българското посолство в Брюксел пък чрез вербална  нота е поискало   Външното министерство на Белгия  да ни информира при постигане на напредък
по случая.

Любен Тюлеков вече е добре, но лечението му ще продължи още известно време. Той е студент по международно право в Хага. Зрението на пострадалото му ляво  око е почти възстановено. Освен че при побоя е почти ослепял ,  слухът в лявото му ухо също е сериозно нарушен. Младежът е бил и няколко дни в кома след побоя.

На 1 януари Любен е трябвало да започне стажа си  в Европейския парламент, но той бил отложен поради инцидента. Младежът няма никаква представа каква е  причината за побоя и смята,  че в метрото е необходимо повече полицейско присъствие.  

Въпреки трудностите, Любен Тюлеков  е започнал стажа си от 1 март.
Автор: Албена Иванова