Забраниха виртуалните ферми на властта

Главният секретар на правителството Росен Желязков тази седмица съобщи, че е спрял достъпа на властта до чатовете и популярната социална мрежа Facebook. Крайната мярка беше наложена след появата в интернет на снимки на пловдивския общински съв

2010-03-21 12:34:16
Забраниха виртуалните ферми на властта
Главният секретар на правителството Росен Желязков тази седмица съобщи, че е спрял достъпа на властта до чатовете и популярната социална мрежа Facebook.

Крайната мярка беше наложена след появата в интернет на снимки на пловдивския общински съветник от „Атака” Димитър Керин, който по време на сесията за приемане на бюджета на града под тепетата за тази година, беше уловен да копае виртуалната си ферма във Facebook, вместо да върши работата, за която съвестния данъкоплатец му плаща.

По този повод Росен Желязков разкри, че вече е въведен специален филтър за достъпа до интернет, който не позволява на министрите, депутатите и чиновниците, работещи в държавната администрация, да висят в скайп и други чат програми, както и да посещават Facebook и да играят на игричките, които предлага платформата.


С появата си през месец юни на 2009 г. играта Farmville във Facebook натрупа милиони почитатели по целия свят. Засяване на царевица и домати, грижа за овощни насаждения, отглеждане на кокошки и доене на крави – това е, с което виртуално се занимават над 80 млн. души, без оглед на тяхната възраст и етническа принадлежност. Работодатели от всички краища на света алармират, че голяма част от служителите им копаят виртуалните си ферми, вместо да вършат задълженията си.

Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия