Запой на тийнейджърки за малко да завърши трагично

Две 13-годишни момичета, ученички в 101-во СОУ "Бачо Киро" в столиния квартал "Надежда" , са постъпили в  детска токсиколигия на "Пирогов" с диагноза  алкохолно отравяне.   Те си устроили ранен запой преди

2010-03-18 15:49:48
Запой на тийнейджърки за малко да завърши трагично
Две 13-годишни момичета, ученички в 101-во СОУ "Бачо Киро" в столиния квартал "Надежда" , са постъпили в  детска токсиколигия на "Пирогов" с диагноза  алкохолно отравяне.   Те си устроили ранен запой преди  училище.

Сутринта, преди за започнат часовете, Ивона и Виктория влезли в двора на училището клатушкайки се. Момичетата припаднали и се наложило  спешно да бъде извикана линейка и медици да им оказват първа помощ.

Запоят започнал още в 4.30 сутринта. Момичетата се  измъкнали тайно от домовете си и се срещнали с друга тяхна приятелка. Започнали  да се наливат с водка с портокалов сок. Когато дошло време за училище, двете не били в състояние да се държат на краката си, но все пак решили да стигнат до училището. Когато стигнали там, припаднали. Момичетата са имали късмет, че по това време в двора на училището е била една от хигиенистките, която повикала линейката.

Че младите и даже малките   надигат шишето от  невръстна детска възраст, не е нищо ново.  Но няма как да не си зададем въпроса какви са тези родители, чийто деца се измъкват  в 4 часа сутринта, за да седнат да пият  в градинката пред блока? Защото, ако девойките не се бяха довлекли до училищния двор, сега нямаше да ги има.  Преди да дойде линейката пулсът на Ивона е започнал да се губи. И само светкавичната намеса на лекарите са спасили живота на  тийнейджърките. А взетите кръвни проби са показали съдържане по около 2 промила алкохол.

Момичетата едва ли скоро ще посегнат към алкохола, а може би и никога, защото страхът е най-добрият учител. Най-лошото от всичко  това е, че българите  приеха свободата като слободия. И когато няма контрол нито от  близки, нито от институции, не е чудно, че се случват подобни  инциденти  като този, който можеше да се превърне наистина с трагедия.  Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия