Правописни грешки има дори при татуировките на известните личности

Повечето известни личности по света и у нас са луди на тема татуировки и редовно "шарят" тялото си с нови и нови. Някои от тях се спират на рисунки, но абсолютен хит са татусите, написани на иврит, китайски, японски, корейски - все езици, к

2010-03-06 22:40:35
Правописни грешки има дори при татуировките на известните личности
Повечето известни личности по света и у нас са луди на тема татуировки и редовно "шарят" тялото си с нови и нови. Някои от тях се спират на рисунки, но абсолютен хит са татусите, написани на иврит, китайски, японски, корейски - все езици, които се знаят от по-малко хора.

Случва се от време на време татуиращите толкова да се вглъбят в работата си, че да сбъркат някоя от думите. Така звездите се сдобиват с татус, който има правописна грешка.

Едни от известните личности с правописна грешка на татуировките си са Риана, Бекъм и Бритни Спиърс. Риана има на тялото си татус, който представлява молитва на санскритски език. Според лигвистите в татуировката е допусната правописна грешка.

При Бритни грешката не е правописна, а едната дума е заменена с друга. Вместо на тялото й да пише на китайски език "тайнствена",  пише "странна". Дали все пак заменената дума не й отива повече? :) Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия