Български хакери участници в престъпна схема в САЩ

Наши хакери са били наети от американска фирма . Те удряли сайтове за продажба на билети, като са били изкупени над 1,5 милиона блета.. Билетите били за концерти на известни музиканти и най-търсените спортни събития. Схемата е дей

2010-03-04 10:05:24
Български хакери участници в престъпна схема в САЩ

Наши хакери са били наети от американска фирма . Те удряли сайтове за продажба на билети, като са били изкупени над 1,5 милиона блета.. Билетите били за концерти на известни музиканти и най-търсените спортни събития. Схемата е действала за периода от 2005 до 2009 година. Чистата печалба на фирмата е 29 милиона долара.

Тримата американци са се предали в понеделник, а за четвъртият също е издадена заповед за арест. Обвинителният им акт е от 43 точки и ако бъдат признати за виновни, могат да бъдат осъдени на 20 години затвор.

Разплитането на измамната схема започва, когато фенове на Брус Спрингстийн се оплакали,че всички билети за негов концерт през 2008 година в Ню Йорк са изкупени секунди след като били пуснати в продажба. По същия начин се действало и с концертите на други звезди, постановки на Бродуей и мачове от баскетболната и бейзболна лига. Имената на българските хакери не се споменават, но с тяхна помощ били атакувани сайтове за продажба на билети, изкупували се билетите и след това били препродавани с печалба най-малко от 30 долара за билет, а за някои събития думата достигала и до 1000 долара надценка.

Бъларите били създали система, която симулирала, че билетите се изкупуват от индивидуални потребители, тя се задействала точно в момента, когато сайтовете пускали продажбата им.

Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия