Започна делото на Лили Иванова срещу Митко Щерев

Вчера следобяд започна делото на примата на българската естрада Лили Иванова срещу композитора Митко Щерев. Двамата са във влошени отношения още от 2006 година, когато Щерев забрани на Лили Иванова да изпълнява песните му, тъй като не му давал

2010-02-26 15:15:47
Започна делото на Лили Иванова срещу Митко Щерев
Вчера следобяд започна делото на примата на българската естрада Лили Иванова срещу композитора Митко Щерев.

Двамата са във влошени отношения още от 2006 година, когато Щерев забрани на Лили Иванова да изпълнява песните му, тъй като не му давала полагащите му се според българските закони 5% от хонорарите й.

Истинският скандал между популярните лица обаче се заформи миналата година, две седмици след излизането на пазара на биографичната книга на Лили Иванова „Истината”. Провокиран от част от информацията публикувана за него и семейството му, известният композитор си позволи да напише статия за вестник „Уикенд”, в която твърди, че примата на естрадната музика пее на плейбек, не познава нотите и по този начин мами феновете си.

Сумата, на която Лили Иванова иска да осъди Митко Щерев за клевета, е 10 000 лева. В случай, че изпълнителката спечели делото, тя е обещала да дари получените средства на благотворителни каузи.

Тази сутрин по бТВ Митко Щерев поясни, че на вчерашното заседание на съда е било доказано, че Лили Иванова пее на плейбек. За целта били използвани показания на нейния цигулар Орлин Цветанов.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия