Преди време Лейди ГаГа е имала проблеми с кокаина. Тя успяла да го откаже, благодарение на мъртва леля, чийто дух живеел в нея - поне така твърди екстравагантната певица. 23-годишната Лейди ГаГа признава, че преди време доста е прекалявала с кокаина, но благодарение на него се вдъхновявала за музиката си. Тогава разбрала, че в нея се е заселил духа на леля й, която приживе била художничка, но починала млада, и решила да се откаже от употребата на наркотичните вещества.

Когато била неизвестна на едно свое участие в клуб в Ню Йорк Лейди ГаГа се съблякла чисто гола, за да събуди заспалата публика. Тя била ядосана, че никой не й обръща внимание и решила да го привлече към себе си по най-лесния начин - като покаже прелестите си. Тя разкъсала тениската и полата си и седнала полугола на пианото. В тази ексцентрична поза тя довършила изпълнението си.

Псевдонимът Лейди ГаГа съществува заради печатна грешка. Веднъж продуцента й вместо да напише Radio GaGa (понеже я свързвал с Фреди Меркюри), написал Lady Gaga и създал псевдонима й.
Автор: Ралица Солакова