Касапинът Николай Арабаджиев получи доживотна присъда

19-годишният младеж уби и след това разчлени съученика си Атанас Атанасов на 23 май 2008 година, ден преди абитуриентския си бал. Разрязаният труп бе открит два дни по-късно в кофа за боклук в столичния кв. Западен парк. Убиецът Николай Арабаджие

2009-12-04 16:05:21
Касапинът Николай Арабаджиев получи доживотна присъда
19-годишният младеж уби и след това разчлени съученика си Атанас Атанасов на 23 май 2008 година, ден преди абитуриентския си бал. Разрязаният труп бе открит два дни по-късно в кофа за боклук в столичния кв. Западен парк.

Убиецът Николай Арабаджиев сам очакваше да чуе тежкото наказание. В залата не дойдоха нито майка му, нито баща му. Доживотен затвор при строг режим - това е присъдата, а освен това Арабаджиев ще трябва да плати на семейството на убития Атанас и 1 милион лева кръвнина. Досега такова обезщетение в България не е било присъждано.  Николай Арабаджиев ще плати и 40 000 лева разноски по делото. 

Присъдата не е окончателна и може да се обжалвана в 15-дневен срок. Ако и на следващите инстанции  Николай получи същото наказание, той ще го излежава при специален режим. Това означава, че в първите години ще има много малко и кратки свиждания.

Присъдата е заслужена,  коментира след делото бащата не жертвата, който се разплака   в залата.  Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия