И Мъж на годината е...

Капитанът на националния ни отбор по футбол и нападател на английския гранд „Манчестър Юнайтед” Димитър Бербатов беше обявен за Мъж на годината 2009. На сайта manoftheyear.bg за него гласуваха 5443 българи. На второ място в класацията

2009-12-04 15:59:20
И Мъж на годината е...
Капитанът на националния ни отбор по футбол и нападател на английския гранд „Манчестър Юнайтед” Димитър Бербатов беше обявен за Мъж на годината 2009. На сайта manoftheyear.bg за него гласуваха 5443 българи.

На второ място в класацията остана вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов с 4269 гласа, а на трето - световният шампион по бокс Детелин Далаклиев с 3350 гласа.

Вчера Димитър Бербатов пристигна в България с частен самолет на „Манчестър Юнайтед” специално за церемонията по връчването на наградите, която се проведе в столичния Модерен театър.

Като награда футболистът получи уникална сабя, на която е гравирано името му. Заради старо поверие обаче се наложи той да я откупи от миналогодишния носител на титлата „Мъж на годината” – волейболиста Пламен Константинов, така че тя никога да не застане между двамата спортисти. Сред останалите предметни награди, които Бербатов получи, бяха и бутилка уиски Johnnie Walker - черен етикет от лимитирана серия, както и стилен часовник Tag Heuer, осигурен от Giulian.

2009 година безспорно беше една от най-успешните години за родната ни футболна звезда. Миналия месец Бербатов беше обявен за голмайстор №1 на България, а през октомври футболистът стана и баща, след като приятелката му Елена го дари с дъщеричка.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия