Джоли и Пит с дарения в размер на 6,8 млн. долара

Едни от най-обичаните холивудски звезди – Анджелина Джоли и Брад Пит, се оказват и едни от най-щедрите сред знаменитостите. Според данъчната декларация на фондацията им само за миналата година те са дарили общо 6,8 милиона долара в различни

2009-11-28 17:30:54
Джоли и Пит с дарения в размер на 6,8 млн. долара
Едни от най-обичаните холивудски звезди – Анджелина Джоли и Брад Пит, се оказват и едни от най-щедрите сред знаменитостите.

Според данъчната декларация на фондацията им само за миналата година те са дарили общо 6,8 милиона долара в различни благотворителни каузи и мероприятия.

Двойката е дарила 2 милиона долара на организацията “Global Health”, имаща за главна задача спасяването на човешки животи навсякъде по света, чрез осигуряване на надеждна медицинска помощ и здравна информираност.

По 1 милион долара холивудските любимци са дарили на “Human Rights Watch” и “Make It Right” – благотворителна организация, която помага на хората, пострадали и загубили домовете си заради урагана Катрина през 2005 година. Същите средства те са отделили и за различни проекти в Камбоджа (родината на един от осиновените им синове - Мадокс).

По-малки дарения Анджелина Джоли и Брад Пит са направили за Асоциацията на младите християни YMCA и за училища в родния град на актьора – Спрингфийлд.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия