Две студентки заляти с изгаряща течност в Благоевград!

Тази нощ две студентки от Югозападния университет в Благоевград бяха залети с изгаряща течност пред квартирата им. 26-годишната Христина Колджиева и 24-годишната й съквартирантка Мария Коемджиева се прибирали от дискотека, когато точно пред входн

2009-11-25 22:06:32
Две студентки заляти с изгаряща течност в Благоевград!
Тази нощ две студентки от Югозападния университет в Благоевград бяха залети с изгаряща течност пред квартирата им.

26-годишната Христина Колджиева и 24-годишната й съквартирантка Мария Коемджиева се прибирали от дискотека, когато точно пред входната врата на квартирата им били залети с течност от непознат мъж. Течността веднага започнала да изгаря очите и лицата им. Извършителят на престъплението избягал, а двете момичета се отправили към Спешния медицински център в града.

Христина, която се счита и за мишената на престъплението, е с тежки изгаряния. Тя е транспортирана до София и настанена в очната клиника в ИСУЛ, тъй като дясното й око е с трета степен на изгаряне (от петстепенна скала) и съществува риск да загуби зрението си.

Мария е с по-леки изгаряния, а течността се е стекла по лявото и слепоочие без да засяга очите. Очаква се тя да бъде изписана от болницата до 3 дни.

След проведени изследвания, лекари разкриха, че всъщност двете момичета не са били заляти с киселина, ами с основа, която причинява по-тежки изгаряния, тъй като има способността да навлиза по-дълбоко в тъканите.

Само половин час след пристигането на момичетата в болницата полицията в Благоевград е успяла да арестува и предполагаемите поръчители на зверското престъпление. Това са бившото гадже на Христина – 31-годишният В.Д. от дупнишкото село Яхиново, и още двама негови приятели. В момента от полицията издирват още две момчета, за които се счита, че са извършители на поръчката.

Основната версия, по която работи полицията, е, че бившият приятел на Христина, с когото тя скъсала преди няколко месеца, е решил да й отмъсти за раздялата. В нощта на престъплението двамата се срещнали в дискотека „Джулиани”, където след нов опит за сближаване, В.Д. бил отново отхвърлен.

Само преди месец Христина подала и жалба срещу него в полицията, с твърдения, че той и налага терор и заплахи. Ден преди инцидента на В.Д. му бил връчен предупредителен протокол да не доближава момичето.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия