Екстази за Хелоуин

 Миналата събота в Пловдив в  палата N 14  на Международния панаир се състоя парти за Хелоуин. Часове преди празника под тепетата започнаха да прииждат  с влакове и автобуси младежи от цялата страна. Вечерта  в залата се събр

2009-11-11 15:41:06
Екстази за Хелоуин
 Миналата събота в Пловдив в  палата N 14  на Международния панаир се състоя парти за Хелоуин. Часове преди празника под тепетата започнаха да прииждат  с влакове и автобуси младежи от цялата страна. Вечерта  в залата се събраха близо 3500 души, а веселбата продължи до сутринта.  Охранители от частна фирма и полицаи бяха застанали на входа на залата час преди началото на проявата.  Така при влизане на партито бяха задържани 24 младежи на възраст от 16 до 31 г. При обиска у тях бяха намерени ударни дози хашиш, марихуана, амфетамини, пико и хапчета екстази, скрити в цигарени кутии.

Трима от задържаните тийнейджъри са освободени след като са прекарали  в ареста 24 часа, а  на останалите прокуратурата е удължила престоя зад решетките за 72 часа. Те са от Пловдив, София, Варна и Димитровград. Всички твърдят, че дрогата е за собствена употреба.

Тревожната статистика сочи,  че нараства броят на  младите хора, които смятат че няма да бъдат модерни, ако не са опитали от хапчетата екстази, амфетамините или кокаина. За да се спре тенденцията, организаторите на партитата обявяват рекламни кампании срещу дрогата.  Напоследък из заведенията било модерно да се пуши марихуана  в наргиле. Едночасово  забавление струвало 60 лева. Според полицаите най-често пред нощните заведения се предлагат амфетамини - те са сравнително евтини - по 10-тина лв. хапчето и все повече тийнейджъри могат да си ги  позволят. Дилърите ги купуват на едро, а потребителите ги поръчват по мобилните си телефони. Тийнейджърите наричат амфетамина с кодови имена - амфитеатър, амфетки, афи.
Специалистите са категорични, че последствията при употребата на  амфетамини и екстази могат да бъдат жестоки, ако зависимите не се усетят навреме и не вземат бързо мерки за лечение.

Заради бързото зарибяване с парти-дрогата, пловдивската полиция засилва проверките по дискотеките. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия