11-годишно момиче стана майка

11-годишно момиче стана майка  миналата седмица.  Това се случи в град Сливен  в болница "Д-р Иван Селимински". Раждането минало  леко и без усложнения, а бебето тежи 2,5 кг. Това е най-малкото дете, което ражда в окръжн

2009-10-26 13:58:35
11-годишно момиче стана майка
11-годишно момиче стана майка  миналата седмица.  Това се случи в град Сливен  в болница "Д-р Иван Селимински". Раждането минало  леко и без усложнения, а бебето тежи 2,5 кг. Това е най-малкото дете, което ражда в окръжната болница  в града. Преди две-три години там постъпило момиче на 12 години, а лекарите  са имали  и родилка на 13 години.

Напоследък  наблюдаваме  тревожно явление - деца, които трябва да играят на кукли, стават майки. Болшинството случаи /да не кажа всички/  са с деца от ромското население. Причината е ясна - малограмотни  или неграмотни хора - и родителите, и децата, а за сексуално възпитание  въобще да не говорим.

Но тук  изникват още два проблема.  Къде са Агенцията за защита на детето и МВР? Момичето, което е родило миналата седмица има приятел на 19 години.

Това си е чиста проба педофилия. Защо не се търси отговорност от такива хора?  А  отговорност от родителите на момичето? Трябва да има глоби и отнемане на децата от такива родители, както и съд  за  подобен род педофили. Ама те  се били оженили, според ромския обичай. Какво законно има в една такава сватба? Момичето ще се води "самотна майка" и ще започне да получава помощи от държавата. Според мен е време  всеки  да влезе в ролята си - МВР,  прокуратура и съд, както и Агенцията за /не/защита на детето, както и съответните  служби на Социалното министерство.   Защото,  ако така продължава, ще ни се носи "славата" из цял свят за това, че сме неграмотни и неуки /да не мислите, че това момиче, както и новороденото ще учат някога?/. И не  трябва да се обиждаме от това, а да се  сърдим само на себе си и  на нашите институции, които получават заплати от нас - данъкоплатците. А помощите  на подобен род "самотни майки" и безработни също се плащат от нас. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия