Нужно е криминализиране на ранните раждания

Раждането на малолетни трябва да се криминализира. Това твърдят лекари от пазарджик, които наскоро са изродили поредните деца на 12-13 годишни момичета от ромски произход. Нужна е промяна на законодателството в тази насока, за да се намалят тези ранн

2009-10-13 12:21:59
Нужно е криминализиране на ранните раждания
Раждането на малолетни трябва да се криминализира. Това твърдят лекари от пазарджик, които наскоро са изродили поредните деца на 12-13 годишни момичета от ромски произход. Нужна е промяна на законодателството в тази насока, за да се намалят тези ранни и необмислени раждания. Едно ранно раждане носи риск не само за майката(ако може да се нарече такава), но и за бебето. Друг е въпросът, че едно такова раждане променя начина на живот, децата са малки, за да бъдат родители, изоставят училището и остават без образование, което им е нужно, за да отгледат и възпитат децата си нормално.

Въпросът се повдига, поради факта, че в края на миналия месец и началото на този две момичета на 13 години от ромски произход от пазарджишките села Ивайло и Левски са родили две момченца. Едното раждане е по естествен път, а другото със секцио.
Бебетата се чувстват добре и вече са изписани и са в домовете си.

Лекарите твърдят, че там, където има концентрация на роми всеки месец има минимум по две раждания от деца на 12-13 годишна възраст.

Ромите явно те осъзнават, че раждането не носи само щастие, но и грижи, които човек не може да полага, ако самият той е дете. За да се отгледа бебето нормално и да не му липсва нищо важно, трябва семейството да има стабилен приход и нужното образование, за да може детето да се възпита добре и после да му се помага с домашните, докато ходи на училище. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия