Guns`n`roses на съд заради плагиатство

"Гънс енд роузис” са подложени на съд за 1 милион долара от две звукозаписни компании.Обвинението е отправено възоснова на факта, че музикантите са използвали фрагменти от песни на германски музикант. Делото е заведено от британската к

2009-10-07 09:30:24
Guns`n`roses на съд заради плагиатство
"Гънс енд роузис” са подложени на съд за 1 милион долара от две звукозаписни компании.Обвинението е отправено възоснова на факта, че музикантите са използвали фрагменти от песни на германски музикант.

Делото е заведено от британската компания Indipendiente" и американския клон на "Domino Recording Company" срещу "Гънс енд роу зис" и "Universal Music Group".
Според обвинението фронтменът Аксел Роуз и останалите членове на групата са използвали части от песните "Wherever you are" и "A Strangely Isolated Place"без разрешението на германския изпълнител на електронна музика-Улрих Шнаус.Двете парчета са издадени съответно през 2001 и 2003

След 17 годишно затише бандата издаде албум с името "Chinese Democracy”.Освен, че не бяха отбелязани почти никакви продажби, дискът донесе и много странични неприятности на създателите му, като най-сериозната сред тях бе започнатият съдебен процес.
Автор: Tsveti

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия