Джако писал бележки преди да умре

Английскта преса отново изкара сензация от последните дни и нощи на Майкъл  Джексън. Странни бележки, писани от краля през последните  часове от живота му, бяха тиражирани  във вестник на  Острова. Всъщност върху тях може да бъдат

2009-09-23 08:45:29
Джако писал бележки преди да умре
Английскта преса отново изкара сензация от последните дни и нощи на Майкъл  Джексън. Странни бележки, писани от краля през последните  часове от живота му, бяха тиражирани  във вестник на  Острова. Всъщност върху тях може да бъдат прочетени пожеланията на звездата към света.

Певецът вече е разбирал, че зависимостта към дрогата  го води към смъртта. Надрасканите набързо листчета са били намерени залепени върху златната рамка на огледалото в банята на Джако.

Първото листче гласи: "Толкова съм благодарен, че съм магнит за чудеса". Според приятели на Майкъл с тези думи той вече бил осъзнал, че има нужда от помощ, за да се справи с пристрастеността си към тревата и болкоуспокояващите. "Магнит за чудеса" са думи, които често били използвани в програмите за борба с различните зависимости.

"Любов,  а не  насилие" и "Представи си пракрасното бъдеще, което си си обещал да имаш от утре", изповядва Джако. Според близки,  Краля  показал, че и малко преди да се пренесе в Рая, е останал позитивен и е виждал щастието и успехите пред себе си. "Дали в шоуто ние сме светът?, риторично философства Джако. И много практичната и донякъде озадачаваща  "Обади се на Темпертън". Става дума за  продуцента Род Темпертън, съавтор на част от песните на Майкъл Джексън  като Triller и Rock With  You.

Според  психолози Джако е усещал несигурност в паметта си и затова е писал всичко това, докато се е подготвял за турнето си на Острова. Освен това в банята е намерена и визитната картичка на мениджъра на Майкъл - д-р Тохме. За какво му е била тя обаче, след като има номера му в телефона си?

Преди време други бележки също бяха намерени в спалнята на Майкъл Джексън. На тях пише: "Децата са сладки" и "Децата са невинни".

Междувременно Мадона и Джанет Джексън почетоха паметта на Краля на церемонията по връчване на видеомузикалните награди на MTV. Кралицата на попа откри шоуто в "Рейдио сити мюзик хол" в Ню Йорк , като нарече приятеля си "един от най-големите таланти, които светът някога е познавал". А после с трогателна реч разказа за отношенията им, започнали, когато  тя била още тийнейджърка. "Първо го боготворях, после, когато и двамата бяхме на върха, станахе приятели, накрая охладняхме. Мнозина не му се притекоха на помощ, когато животът му започна да се разпада. Аз го бях изоставила, а и повечето от нас му бяха обърнали гръб. Да, Майкъл Джексън беше човешко същество, но той беше и крал. Да живее кралят!". Джо, бащата на Джако и брат му Джърмейн също бяха там.

На видеостена беше излъчен трейлърът на документалния филм за Майкъл Джексън Тhis Is It от последните репетиции и мигове от живота му преди шоуто в Лондон на Арена 02. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия