Adidas и Puma заровиха томахавката помежду си

Adidas и Puma смятат да прекратят 60-годишната кавга, която е започнала още по времето на Втората световна война. Създателите на компаниите са братята Ади и Рудолф Даслер и обявили семейна война помежду си. Двамата братя започнали общия си бизнес

2009-09-22 13:30:52
Adidas и Puma заровиха томахавката помежду си
Adidas и Puma смятат да прекратят 60-годишната кавга, която е започнала още по времето на Втората световна война. Създателите на компаниите са братята Ади и Рудолф Даслер и обявили семейна война помежду си.

Двамата братя започнали общия си бизнес в производството на спортни обувки в майчината им къща през 20-те години на 20-ти век. По време на Втората световна война обаче те се скарали и разделили компанията на две. Говори се, че отношенията им захладнели поради различни политически възгледи.

Така всеки си открил собствена фабрика за обувки на брега на реката, която минавала през града им. Разделянето на семейния бизнес довело и до разделяне на родния им град през 1948 година. Жителите, които живеели на съответния бряг на реката били клиенти на фабриката, която се намирала от тяхната страна.

60 години по-късно обаче Adidas и Puma решиха да заровят томахавките помежду си и да не бъдат вече врагове. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия