Днес се навършват 8 години от атентата в САЩ

Преди 8 години на 11 септември 2001 година бе извършено терористично нападение срещу САЩ. Загиналите бяха хиляди невинни хора, които просто отиваха на работа в кулите близнаци. Това нападение постави началото на войната с тероризма. 19 ислямски те

2009-09-11 14:27:45
Днес се навършват 8 години от атентата в САЩ
Преди 8 години на 11 септември 2001 година бе извършено терористично нападение срещу САЩ. Загиналите бяха хиляди невинни хора, които просто отиваха на работа в кулите близнаци. Това нападение постави началото на войната с тероризма.

19 ислямски терористи от "Ал Кайда" отвлякоха 4 пътнически самолета и с два от тях съвсем съзнателно се разбиха в кулите близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк. Само за 2 часа двата небостъргача се сринаха до основи. Тогава предаваха пряко случващото се и станахме свидели на грозна гледка. Отчаяни хора се хвърляха от кулите и умираха долу на земята.

Третият от отвлечените самолети се разби в Пентагона - седалището на Министреството на отбраната на САЩ, което се намира във Вирджиния.
Четвъртият самолет също се взриви, но не в сграда, а в открито поле в Пенсилвания.

Броят на загиналите по време на терористичното нападение е 2974 души, без да броим 19-те терористи, които целенасочено разбиха пътническите самолети.

Мир на праха на всички невинни жертви! Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия