Жигосват българските роми във Франция

Грозната и обидна сцена е станала в ромски катун, който е между Ормоа и Вилаб. Жандармерийското подразделение решило да жигоса всеки ром, за да не го проверяват по два пъти. Това се случило не само с българските роми, но и с румънските. Местните в

2009-09-09 16:33:56
Жигосват българските роми във Франция
Грозната и обидна сцена е станала в ромски катун, който е между Ормоа и Вилаб. Жандармерийското подразделение решило да жигоса всеки ром, за да не го проверяват по два пъти. Това се случило не само с българските роми, но и с румънските.

Местните власти взели решение да съборят незаконните им къщи и да ги изселят от катуна, който са си направили. Докато удряли печати на всеки ром, те скандирали "Ние не сме говеда".

Печатите обаче не били доживотни, а може да се измият лесно с вода. Цялата работа не е за да накърни ромите, а за да може да не се проверява един човек два пъти. Тези печати в никакъв случай не може да се сравняват с номера, които са били давани на евреите по времето на Втората световна война.

Френският министър обаче е възмутен от начина по който са действали и че са си позволили да маркират чужденците. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия