Да си спомним за убитите ученици днес! (снимки+видео)

На този ден през 2004-та година в руския град Беслан чеченски терористи взимат за заложници 1300 деца и възрастни по време на празненство по случай първият учебен ден. Почти на момента са убити 15 души. Физкултурният салон се минира със саморъчно

2009-09-01 10:03:06
Да си спомним за убитите ученици днес! (снимки+видео)
На този ден през 2004-та година в руския град Беслан чеченски терористи взимат за заложници 1300 деца и възрастни по време на празненство по случай първият учебен ден.

Почти на момента са убити 15 души. Физкултурният салон се минира със саморъчно направени експлозиви с метални топчета с цел да нанесат възможно най-много щети и да има най-много жертви, ако бомбите експлодират.

След тридневни преговори с терористите от салона се чуват две последователни експлозии, което кара специалните части на щурмуват сградата без да отлагат нито миг повече.

Резултатът: 332 заложници загиват при спасителната операция, общо са загинали 396 заложници и терористи, 700 пострадали получават медицинска помощ на място, а 437 постъпват в болница с тежки наранявания.

Нека да си спомним за загиналите в този безумен терористичен спектакъл и да се постараем никога подобно нещо да не се повтаря никъде по света.





















Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия