50 на 100 от тийнейджърите са опитвали наркотици

Една много тревожна новина. Над 50% от тийнейджърите са опитвали наркотици и част от тях продължават да ги употребяват. Децата, които са зависими от опиатите, често са и криминално проявени. Част от дилърите също са зависими. Най-разпространената

2009-08-26 12:30:23
50 на 100 от тийнейджърите са опитвали наркотици
Една много тревожна новина. Над 50% от тийнейджърите са опитвали наркотици и част от тях продължават да ги употребяват. Децата, които са зависими от опиатите, често са и криминално проявени. Част от дилърите също са зависими.

Най-разпространената дрога е марихуаната. Тя обикновено се пуши в собственоръчно направени цигари. Марихуаната пречи на краткосрочната памет, но не и на дългосрочната. Хора, които употребяват джойнт са на мнение, че той засилва въображението им и събужда у тях желание за общуване с околните.
Редовната употреба на марихуана причинява намаляване на отделянето на слюнка, както и понижаване на кръвната захар, често очите стават червени, заради пониженото вътреочно налягане.
Понякога се увеличава апетитът и това води до трупане на излишни килограми.

Повечето тийнейджъри са опитали от наркотици от чисто любопитство. Не са имали желание да се захващат с тях, но някои, за съжаление, са станали зависими, само заради любопитството си. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия