Забраняват алкохола, секса и колите до навършване на 21 години

Група депутати заедно с МВР предлагат българите да стават пълнолетни не на 18 години, а на 21 години както е в Aмерика. Според предложението обаче на лицата под 21 години ще бъде забранено да пият алкохол, да се женят, да гласуват, както и да ка

2009-03-13 09:08:19
Забраняват алкохола, секса и колите до навършване на 21 години
Група депутати заедно с МВР предлагат българите да стават пълнолетни не на 18 години, а на 21 години както е в Aмерика.


Според предложението обаче на лицата под 21 години ще бъде забранено да пият алкохол, да се женят, да гласуват, както и да карат кола.

Длъжни сме да отбележим обаче, че родните депутати явно не са добре информирани, защото в САЩ под 21 години имаш право да се жениш, а право да управляваш МПС получаваш още на 16 години. Повечето от тинейджърите получават дори собствен автомобил след 16-тия си рожден ден като през първата година имат право да карат в ограничен диаметър около местоживеенето си по лична карта както и с придружител при определени обстоятелства.

Идеята за тази поправка в Конституцията е заради серията брутални убийства и жестоки катастрофи с младежи, които най-често са провокирани от алкохол, сочи черната статистика.

Ако поправката в закона бъде приета то скоро всеки под 21 години ще бъде ограничен:
- да излиза след 22 часа без придружител
- да консумира алкохол
- да употребява цигари
- да се жени
- да кара кола
- да гласува
- да прави секс*


*това все още не е сигурно, но е нещо, което и сега и тогава няма да бъде спазвано според наше проучване. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия