Недоволството, свързано с победата на Краси Аврамов на тазгодишния конкурс на Евровизя се разраства със всеки изминал ден. Вече е факт групата във фейсбук под наслов "ПЕСЕНТА НА КРАСИМИР АВРАМОВ НА ЕВРОВИЗИЯ Е ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ!" където вече са се записали повече от  5 500 потребители. Освен това вече има и публикувана петиция която всеки може да попълни. Исканията на петицията са следните:

1. Анулиране на вота, изразяващ всичко друго, но не и обществената нагласа.

2. Да се публикува официална проверка от страна на БНТ за това как е протекло гласуването, показващо броя на гласовете от МТЕЛ, Глобул и Вивател, както и тези събрани чрез БТК.

3. Проверка, целяща да установи - Защо хиляди SMS-и или не са били приемани от операторите, или не им е било отговорено с потвърждение за успешно подаден вот.

4. Българската Национална Телевизия е обществена телевизия и следва да действа като такава. От позицията си на организатор на конкурса Българска песен на Евровизия, БНТ трябва в най-кратки срокове да излезе с адекватно предложение за разрешаване на гореописания проблем.

Краси Аврамов пък отказва да коментира нападките под предлог, че му предстои участие в Москва и не иска да се занимава с други неща, които ще му отнемат от енергията.

Подобна рязка реакция на публиката срещу конкурса Евровизия е прецедент в цялата история на Еврозия. По-слаб отзук имаха дори скандалите около Слави Трифонов и група Кафе, свързани с първата Евровия у нас. Така БНТ, които ненаправиха нито един гаф през цялото телевизионно предаване на финала на Евровизия - успяха да създадат най-големия гаф правен някога у нас. Отлично колеги!
Автор: Александър Ненов