Топ 6 природни продукти за лице

Вижте как лесно да подхраните кожата си

2018-03-01 15:30:00
Топ 6 природни продукти за лице
Снимка: Pixabay

Всяка кожа има своите проблемни зони и често тя отразява вътрешната реалност. Всеки знае, че храненето е много важно и трябва да подбираме правилните храни, но сред тях има такива, които можем да прилагаме и на кожата си. Вижте кои са те:

 

1. Овес

 

Най-хубавото на овеса е, че се отразява чудесно на всички видове кожа. Овесените ядки избелват кожата и почистват в дълбочина. Може да ги смесите с мед или бадемово масло, а ако ги стриете на прах става чудесна пилинг маска.

 

2. Зелен чай

 

Може да използвате пакетчета зелен чай върху кожата – доказано е, че успокояват при слънчеви изгаряния и намаляват стареенето, защото увеличават колагена в кожата. След използване сложете две пакетчета зелен чай в хладилника за 30 минути, а след това на очите си.

 

3. Чиа семена

 

Чиа семената са богати на фибри, протеини, витамин Е и омега мастни киселини. Тя са важна съставка на много от хидратиращите продукти за лице. Комбинирайте ги с разтопено кокосово масло – това е чудесен серум за кожата.

 

4. Ябълков оцет

 

Ябълковият оцет е изключително добър за премахване на мъртвата кожа и тонизира чудесно. Смесете една супена лъжица оцет с две чаши вода и съхранявайте в хладилника. Нанасяйте 2-3 капки от разтвора на лицето си преди лягане, за да стегне кожата ви.

 

5. Авокадо

 

Авокадото е много популярно в маските за лице през последните години. Този плод се бори със сухата кожа и хидратира чудесно, защото съдържа витамини А и Е, като и двете имат антиоксидантни свойства.

 

6. Акай бери

 

Малките боровинки са чудесен източник на антиоксиданти и имат свойства против стареене, като предотвратяват свободните радикали да атакуват и увреждат клетките. Смесете чаша разбити ягоди с прах от акай бери и нанесете на чиста, влажна кожа за най-добри резултати.

 

Снимка: Instagram

Автор:

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия