Кои козметични продукти не трябва да използваме всеки ден?

Кои крият риск за здравето?

2017-09-05 17:00:00
Кои козметични продукти не трябва да използваме всеки ден?
Снимка: Instagram

Всеки употребява козметика, която е по неговия вкус.

 

Понякога мием косата си с един и същи шампоан, защото сме доволни от неговия ефект или ползваме само дадена марка дезодорант отново поради същата причина.

 

Но има някои продукти, които не са предназначени за ежедневна употреба, нищо че ни пасват толкова добре.

 

Ето с кои не трябва да злоупотребяваме, за да имаме здрава коса и кожа. 


Сух шампоан

 

Използваме го при липса на време за душ. Той помага на косата ни да изглежда по-чиста и спретната без миене с вода. Продава се най-често под формата на спрей. Подобен вид аерозол обаче не се препоръчва за редовна употреба, защото скалпът на главата  е много чувствителен и лесно може да бъде раздразнен. Съветът на дерматолозите е да прибяваме до сух шампоан най-много 1-2 пъти месечно, инцидентно, не повече от два последователни дни. Стилизиращият продукт може да „измие“ косата, но и да я изсуши, което ще я направи по чуплива и накъсана.

Дълбоко хидратиращ продукт 

 

Лятото си отива и идва есента. В този преходен период косата ни е доста суха и изтощена. Това се дължи на факта, че тя е била изложена на вредните слънчеви лъчи и се нуждае от дълбоко подхранване. Има хидратиращи продукти, които донасят на скалпа и корените валагата, от която се нуждаят. Но те не трябва да се ползват всеки ден, а най-много два пъти седмично, за да имат положителен ефект. Повечето съдържат протеини, които могат да променят pH на косата и да причинят противоположния ефект, а именно съхнене. 

Медицински балсам за устни 

 

Устните ни трябва да са меки и свежи през всеки сезон. Есенният вятър ги изсушава и те стават сухи и напукани. Тогава приягваме до медицински балсам. Той хидратира, омекотява и предотвратява парещото усещане, но трябва да се използва само при нужда, а не всеки ден. В противен случай устните ни ще свикнат с медикаментите в балсама и съставки като бехенилов алкохол, палмитинова и стеаринова киселина, лецитин, могат да раздразнят устните. Съветът на дерматолозите е да ползваме по-често вазелин или обикновен балсам за устни, за да не ни се налага да употребяваме медицинска козметика.

Фон дьo тен


Той е иделното средство, с което дамите прикриват несъвършенствата по лицето и то изглежда гладко и сияещо. Но колкото и да изглеждаме безупречно, ползвайки фон дьo тен всеки ден, вредим на кожата си. Силиконът в него може да запуши порите и да ги омазни допълнително, което ще доведе до появата на пъпки. Затова е по-добре да се ограничим до използването на този тип козметика само за специални поводи, най-много 1-2 пъти седмично.

 

Останалите продукти, които не трябва да използваме всеки ден - четете в puls.bg

Автор: Криси Табачка

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия