49% от българите с килограми над нормата - къде е проблемът?

Кой е виновен?

2017-06-20 15:00:00
49% от българите с килограми над нормата - къде е проблемът?
Снимка: Instagram

Наднорменото тегло е също толкова важен проблем, колкото замърсената вода, въздух и пр. То уврежда здравословното състояние на голяма част от младите хора.

 

За жалост това не са празни приказки и това показва проучване направено през 2007 г. Резултатът от него е такъв: 49% от българите са с килограми над нормата. Това не е най-лошото. Едва 35% от тези хора смятат, че са по-дебели от нормалното.

 

У кого е вината в случая? Отговорът е елементарен.

 

Не са виновни тези, които предлагат нездравословна храна, а тези, които я прекаляват с нея. Това са тези 49% от населението, а може би и повече, при които резултатът не е видим.

 

Как да се справим с това?

 

Тук отговорът не е чак толкова елементарен, но би могло да се сметне, че е възможен. Разбира се няма как да се премахнат заведенията за бързо хранене, няма как да се премахнат вафлите, бисквитите, безалкохолните напитки, снаксовете и пр. В случая е важно не да се подлагаме на лишения, а да си поставим граница.

 

Когато консумираме нещо, каквото и да било то, с мярка, няма повод за притеснение. Организмът иска своето нито в голeми, нито в прекалено малки количества. Защо да не си позволим един бургер в месеца, като знаем, че на следващия ден ще ни чака вкусна домашно приготвена вечеря, която освен всичко е и много здравословна.

 

В по-голяма част от времето храната не бива да бъде на крак. Не мислите ли, че е по-комфортно и приятно да си вземем въздух 30 минути на обяд и да хапнем нещо вкусно в приятна компания?

 

Звучи превъзходно и тялото ви има нужда от това, за да функционира правилно.

Автор: Криси Табачка

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
today_was_a_charytal
преди 6 години

Мацок, прочети малко за нещо наречено кортизол, инсулин, хипофиза.

RiB
преди 6 години

Мацка или Мацок... виждал съм хора със сериозни болести, които от 200 кила стават 80-90 :) Моля ти се... тея приказки наистина са за някои тинейджъри!

sladura89
преди 6 години

Моите са си баш в нормата, но проблема е, че не са заформени на правилните места, а там къде не трябва! ;)

today_was_a_charytal
преди 6 години

Айде сега, без воля, мързеливи, тъпчат се, не всичко зависи от човека. Ако си на най-строгата диета и фитнес режим, но имаш проблем с хормоните? Мога да ви кажа, че седем месеца ядох салати и безглутенови глупости, движех се и напълнях 10 килограма, защо? Защото имам проблем с хормоните.Това означава ли, че съм мързелива и безхарактерна? Преди да пишете такива статии, просто споменете и някои изключения.

RiB
преди 6 години

Напълно не се изненадвам - дори много малък процент! Защото са безхарактерни, нямат воля, бедни душици... "слаби" по същност хора. Колкото и да ги притъпявате и оправдавате - истината си е това.

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия