Как да се гримираме, ако сме със зелени очи

Специфичният цвят и как да го подчертаем

2017-03-18 11:00:00
Как да се гримираме, ако сме със зелени очи
Снимка: Reuters

Едни от най-рядко срещаните цветове при очите е зеленото. Красотата на този цвят варира нюансите - тъмни, светли или почти като кристални.

 

Интересното при екзотичните зелени очи е, че дори и малко подчертаване с грим може да ги направи още по-магнетични и пленяващи.

 

За целта сме ви подбрали няколко начина, с които да се гримирате и да използвате максималното от това си предимство.

 

Ето какъв грим да нанасяте, ако сте със зелени очи:

 

Не на черната очна линия


Независимо, че няма твърди правила и забрани за грима, и че някои изключения стоят много добре на различните типове кожа, едно е сигурно – черната очна линия не е за зелените очи. Вместо това, заместете с кафяви или сиви нюанси.

 

Избягвайте сребърни сенки

 

Металните отблясъци и цветове като бронзово, медно и златно могат да стоят невероятно на зелени очи, но за предпочитане е да избягвате сребърното. Това е единственият нюанс, който „изгубва“ красивите естествени цветове и прави погледа безизразен и празен.

 

Подчертайте погледа с бял молив


Бялото ще накара по естествен начин да изпъкнат всички нюанси, които имат вашите зелени очи. Поставете молива към вътрешния ъгъл на окото, близо до слъзния канал.

 

Лилавото


Ако има цвят, който да допълва естествените зелени очи – това е лилавото. Виолетовата очна линия и сенки ще подчертаят погледа и ще внесат усещане за мистичност и екзотика.

 

Руж


Нюансът, който препоръчваме тук е на нежна праскова. Този цвят заличава тъмни кръгове и зачервявания и идеално се съчетава със зелените очи.

 

Топлите нюанси


Тъй като зеленото е сред най-естествените цветове в топлата гама, съчетаването му с други нюанси от същата палитра е изключително сполучливо решение. За целта, спрете се на кафяво, жълто, бронз, мед и кафе.

Автор: Криси Табачка

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия