7 предимства на дългата коса

Какви са те?

2017-03-05 13:00:00
7 предимства на дългата коса
Снимка: outnow.ch

Много често тенденциите в прическите налагат късите дължини като водещи. В този момент голяма част от дамите се чудят дали да се осмелят да променят визията и да се разделят с дългата си коса.

 

Има някои предимства на прическите под рамо, които може да ви накарат да премислите по-добре своето решение и да не избързвате с твърде резките промени.

 

Представяме ви топ 7 предимства на това да имаш дълга коса.

 

1. Дългата коса ви кара да се чувствате красиви. Ако наистина поддържате правилно своето богатство, то ще ви се отблагодари със здрав и блестящ вид, който отива на всички дрехи и кара самата вас да се чувствате добре.

 

2. За разлика от късата коса, дългата такава пасва на всякакъв тип лице и черти. Ако решите да скъсявате драстично дължината или да внесете коренна промяна – уверете се, че това ще ви стои добре.

 

3. Дългата коса може да ви накара да се чувствате силни. Неслучайно в някои култури е разпространено вярването, че силата на хората се крие в тяхната коса и дължината й може да „подпомогне“ своя притежател в постигането на значими постижения. Макар да не е общовалидно това виждане във всички култури, то със сигурност дългата коса може да ви накара да се почувствате по-силни със своята красота.

 

4. Когато сте с дълга коса, можете бързо да направите красива конска опашка. Изключително стилната и лесна прическа е подходяща и в тези „лоши“ дни, в които не ни се занимава с оформяне.

 

5. Споменахме практическата страна на дългата коса и едно от нейните качества, на което ще се радваме значително с настъпването на зимата е, че предпазва от студа. В неприятните моменти, в които се усетим, че сме забравили своята шапка – косата ни винаги е там да ни стопли, и за щастие, няма как да я забравим.

 

6. Според много статистики, мъжете харесват повече жени с дълги коси. За по-силната половина от човечеството, обемната, гъста и поддържана дълга грива е символ на женственост, красота и сексапил.

 

7. Полето за импровизация при дългите коси и много по-голямо, в сравнение с това, което предлагат късите такива. Една дълга коса може да бъде стилизирана еднакво добре в къдрици, вълни, кок, конска опашка, плитка и какво ли още не, което ви позволява да бъдете различна всеки ден.

Автор: Криси Табачка

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия