Как да контурираме лицето?

Най-лесният възможен начин

2017-02-11 14:30:00
Как да контурираме лицето?
Снимка: Rolling Stone

Всички искаме да приличаме на Джиджи Хадид, Бела Хадид и Кендъл Дженър. Как да го постигнем обаче?

 

Нека не забравяме, че зад всеки един от тези супермодели стои цял екип от професионални гримьори и стилисти, които се грижат за външния им вид.

 

Техниките за грим ни помагат да оформим скули и да изтъним визуално лицето.

 

Ето как да контурираме само с продукт за изкуствен тен:

 

Стъпка 1

 

За най-добри резултати, използвайте хидратиращ продукт, който да зададе перфектната основа. Нанесете върху лицето и врата – по този начин козметиката за изкуствен тен няма да стои твърде тъмна и контрастна на естествения ви тен на кожата.

 

Стъпка 2

 

Нанесете по-тъмен нюанс в горната част на челото. За прецизно поставяне ще ви бъде от полза ако използвате ъглова четка за контуриране. Внимавайте много и гледайте да сте възможно най-близо до границата с косата, за да не се получи видимо разминаване в нюансите. Разнесете добре, за да се слее.

 

Стъпка 3

 

За да контурирате скулите, поставете съвсем малко количество от продукта за изкуствен тен непосредствено под костта и разнесете. За тази част от лицето можете да използвате пръстите на ръцете – те ще се справят по-добре, отколкото четката.

 

Стъпка 4

 

Нанесете малко от изкуствения тен на върха на носа и от двете му страни. Линията трябва да бъде много тънка и да разчитате основно на размазване. Така визуално ще създадете илюзия за по-слаб и фин нос.

 

Стъпка 5

 

След като сте готови с контурирането на лицето с продукт за изкуствен тен, изчакайте няколко часа да се появи потъмняването. През това време е желателно да не поставяте каквито и да било продукти, нито да миете лицето.

Автор: Криси Табачка

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия