Съвети за момчета и момичета, които искат да отслабнат през 2017

2016-12-19 12:58:00
Съвети за момчета и момичета, които искат да отслабнат през 2017
Снимка: iStock

Ако искаш да изглеждаш добре и да се чувстваш добре в кожата си, трябва да промениш някои от навиците си. Виж няколко здравословни идеи, които ще ти помогнат да постигнеш така желаното тяло:

 

Избирай внимателно менюто си – продължи да хапваш печени, варени и направени на скара неща, но избягвай пържените. За основно, например, може да хапваш пилешко или риба, а не тежки меса като телешко или свинско. Ястия с домати и спанак също са предпочитане пред пасти и пици.

 

Спортувай редовно – правилният хранителен режим не е достатъчен, за да си във форма. Трябва и да спортуваш редовно. Избери спорт, който ти харесва, и тренирай поне 4-5 пъти седмично.

 

Не прекалявай с пиенето – питиетата през уикенда може да ти попречат да се сдобиеш с така желаното тяло. Коктейлите, газираните напитки и твърдият алкохол са много калорични и са с високо съдържание на захар. По-добре изпий чаша бяло вино или фреш.

 

Избирай разумно местата, където хапваш – ако си на място, където има шведска маса, най-вероятно ще се изкушиш да хапнеш двойно повече, отколкото би, ако сам си поръчваш вечерята. Внимавай, защото на другия ден ще се чувстваш виновен за излишните калории, които си погълнал.

 

Хапвай здравословни десерти – в кекса и плодовия пай има по-малко калории в сравнение с повечето стандартни десерти. Също така, ако искаш да приемеш по-малко калории, сподели десерта си с гаджето или приятелка.

 

Направи си плановете за уикенда още през седмицата – по този начин не рискуваш да прекараш двата си почивни дни пред телевизора и да хапваш нездравословни и висококалорични храни. Организирай приятелите си, звънни им и се уговорете нещо за уикенда. Може да отидете на разходка сред природата, да отидете на театър, кино или концерт, да се разходите по магазините за коледни подаръци и т.н. Другият вариант е, ако не ти се излиза навън, да поканиш приятелите си у дома и да им приготвиш здравословно хапване.

 

Храни се често и по малко – малките порции ще ти помогнат да се сдобиеш с така желаното тяло. Няма да преяждаш и да приемаш излишни калории.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия