Трикове, които ще ти помогнат да се справиш с досадните проблеми с бижутата

2016-12-14 14:37:00
Трикове, които ще ти помогнат да се справиш с досадните проблеми с бижутата
Снимка: iStock

Започваш да се оправяш за купон и си почти готова, когато забелязваш възелче на твоето любимо колие. Знаеш, че ще ти отнеме повече он 10-15 минути, докато го разплетеш. Другият вариант е да си сложиш друго колие, но това не ти се иска да става, защото знаеш, че „колието с възелчето” си отива много повече на дрехите и прическата, която си си направила.

 

Виж няколко полезни трика, които ще ти помогнат да се справяш с проблемите, свързани с бижутата ти:

 

Трик №1 – Бебешка пудра за възелчета

 

Бебешката пудра ще ти помогне да се отървеш от досадните възелчета на колието ти. Постави верижката на чиста повърхност и я напръскай с бебешка пудра. Тя ще помогне да възела да стане по-хлабав и на теб ще ти е по-лесно да го разплетеш. Използвай игла, за да се справиш по-бързо с възела.

 

Трик №2 – Тръбичка за аквариум, за да не ти се заплита косата за колието

 

Момичетата с дълги коси знаят колко е досадно, когато косата постоянно се заплита за закопчалката на колието. Може да се справиш с този досаден проблем, като си купиш малка тръбичка за аквариум, отрежеш парченце от нея, което е с големината на закопчалката и го нанижеш. Това парче ще предпазва косата ти да се заплита постоянно и да се скубеш всеки път, когато се опитваш да свалиш колието си.

 

Трик №3 – Сламка против възелчета

 

За да не стигаш до съвет №1 и да си спестиш куп неприятно, просто прекарай колието си през обикновено сламка и тогава го закопчай на врата си.

 

Трик №4 – Сол, сода за хляб и ябълков оцет за почистване на бижута

 

Не е нужно всеки път да даваш пари в бижутерските магазини, за да станат бижутата ти като нови. Може да ги почистиш качествено и у дома. Нужни са ти алуминиево фолио, вода, чаена лъжичка сода за хляб, чаена лъжичка сол и няколко капки ябълков оцет. Постави фолиото с лъскава страна отгоре в купа, напълни с вода и с останалите продукти и постави бижуто са максимум 5 минути в разтвора. След като го извадиш ще видиш, че е станало по-бляскаво от преди.

 

Трик №5 – Кламер за лесно закопчаване на гривна

 

Много е неприятно да искаш да си сложиш любимата гривна, а да няма никой у дома, който да ти помогне. И точно, когато си мислиш, че най-накрая си успяла, единият край се изпълзва и почваш отначало. За да се справиш с този досаден проблем, използвай кламер. С него задръж единия край на кривната, а другия закопчай с ръка.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия