Няколко бюти процедури, които да НЕ правиш у дома

2016-10-06 13:52:00
Няколко бюти процедури, които да НЕ правиш у дома
Снимка: iStock

Представителките на нежния пол държат на външния си вид и поради тази причина полагат доста грижи за себе си. За някои от тях ходят при професионалисти, а други правят у дома.

 

Виж кои са бюти процедурите, които не бива да правиш в домашни условия:

 

Домашна кола маска – определено е удобно да се обезкосмяваш, когато имаш време и без да се съобразяваш с метеоролигичните условия навън. Но домашната кола маска често води до изгаряне или обелване горния слой на кожата. Също така рискуваш да се сдобиеш с враснали косъмчета. За да си спестиш всичките главоболия, просто отиди на козметик.

 

Рязане на кожички – изглежда ти лесно, така че не виждаш причина да не го правиш у дома. Все пак какво толкова – изрязваш кожичките и готово. Да, ама не! Това е процедура, която не бива да правиш вкъщи, ако нямаш опит. Отрязването трябва да се случи по определен начин и с подходящи за целта ножици. Лошото е, че почнеш ли да режеш кожичките си, те ще започнат да растат бързо. Вместо да ги режеш, ние те съветваме да ги размекнеш със специален продукт и да ги избуташ след това.

 

 

Използване на кана – голяма част от представителките на нежния пол смятат, че употребата на кана води до заздравяване на косата. Истината е, че каната само заглажда космените фоликули и ги прави да изглеждаш по-бляскави. Каната обаче има е недостатъци – заради изглаждането на фоликулите косата изсъхва и става по-чуплива. Затова ние те съветваме да не използваш кана.

 

Употреба на натурални маски – в интернет може да намериш рецепти за най-различни маски с кисело мляко, банани, ягоди и какво ли още не. Приготвянето на маска от натурални продукти отнема време, а и никога не може да си напълно сигурна, че не си алергична от определен продукт.

 

Почистване на лицето с електрическа четка – в последно време тези четки са доста използвани у дома. Когато обаче имаш определени кожни проблем като акне и възпаления е възможно те да се разпространят и по други части от лицето заради четката. Имай предвид, че електрическите четки невинаги са подходящи за проблемна кожа.

 

Използване на скрабове за тяло – доста момичета си взимат възможно най-грубите скрабове, които буквално издират горния слой кожа, надявайки се, че по този начин ще премахнат всички несъвършенства. Това обаче влошава нещата. Редовната употреба на агресивни ексфолианти е подходящо само за здрава кожа без несъвършенства.

 

Пилиниг – домашният пилинг е доста рисковано начинание. Типът кожа е от съществено значение при тази процедура. Резултатите от неправилния избор на пилинг са белене на кожата, изгаряния и зачервяване. По-добре не рискувай и отиди при професионалист.

 

Домашен педикюр – да си направиш хубав педикюр у дома не е лесно. Най-малкото, защото трябва да седиш дълго време прегърбена, а това може да доведе до болки в кръста. Също така няма да ти бъде никак лесно да изстържеш слоя загрубяла кожа от петите. А и ако прекалиш с търкането, може да ти се появят мазоли и пукнатини. Ако все пак искаш да поддържаш педикюра си у дома, не използвай твърде груби пемзи или пили, а се спри на такива с по-деликатна повърхност.

 

Изсветляване на косата – от известно време искаш да изсветлиш косата си и ето, че най-накрая си решила да го направиш. Ако обаче искаш да се сдобиеш с нормален цвят и да не съсипеш косата си, отиди на фризьор. Иначе рискуваш да имаш жълти петна, да се ядосваш на новия си цвят и в крайна сметка да отидеш на фризьор, но ядосана и със съсипана коса.

 

Оформяне на вежди – не е проблем да махнеш някой друг косъм, който ти вади очите, но недей да променяш цялостно формата на веждите си у дома. По-добре отиди на козметик и нека той ги направи такива, каквито ще ти отиват.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия