Разбери защо понякога гърдите те сърбят

2016-09-20 16:01:00
Разбери защо понякога гърдите те сърбят
Снимка: iStock

Случвало ли ти се е някога да те сърбят гърдите? А знаеш ли какви може да са причините за това? Разбери в следващите редове:

 

Алергия – напълно възможно е да имаш алергия към препарата, с който переш бельото си, към материите на блузите, които носиш или към банелите на сутиена. Вземи си крем с хидрокортизон, той ще успокои сърбежа.

 

 

Кожна гъбична инфекция – може да разбереш, че страдаш от такова нещо, ако зоната, където те сърби, е червена и раздразнена. Обикновено инфекцията се появява под или между гърдите, където потенето е по-обилно. Отиди на дерматолог, за да те прегледа и да ти предпише крем, който ще излекува гъбичките.Старай занапред да миеш редовно и старателно гърдите си със душ-гел, а след това да ги подсушаваш хубаво.

 

Сух въздух – студеният въздух от климатика и високите температури навън съдържат недостатъчно количество влага, а това води до дехидратация на кожата. След като си вземеш душ, докато си още мокра, намажи гърдите си с лосион, за да запечаташ влагата. Може да си купиш и овлажнител за въздуха на спалнята.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия