Храните, за които НЕ подозираш, че са нискокалорични

2016-09-08 14:43:00
Храните, за които НЕ подозираш, че са нискокалорични
Снимка: iStock

Без значение дали една жена има проблем с килограмите или не, тя често си мисли за калориите, които приема с всяка храна. Често обаче сметките ѝ не са правилни. Виж кои са храните и напитките, които не са толкова калорични, колкото си мислиш:

 

Шампанско – в една чаша шампанско има около 90 калории, докато в една чаша червено вино има около 125.

 

Пуканки за микровълнова


 

Не се притеснявай, ако искаш да гледаш любимия си сериал и да хрупаш пуканки, направени в микровълновата. Една чаша с пуканки съдържа около 64 калории. Така че може да си ги позволяваш от време на време, без да се тревожиш за външния си вид.

 

Пилешки хапки – може да са пържени, но това не означава, че са много вредни за фигурата ти. Две хапки, които са около 40 грама, са 85 калории. Така че може спокойно да се поглезиш с няколко хапки.

 

Шоколадов десерт, тип Сникърс – ако хапнеш само половината, ще приемеш някакви си 50-60 калории, което се равнява на една ябълка, но е в пъти по-вкусно.

 

Кисели краставички – една средна по големина краставичка има само 8 калории. Затова може спокойно да си ги хапваш, когато искаш.

 

Авокадо


 

То е пълно с полезни мазнини, но въпреки това има лоша репутация заради многото калории. В половин авокадо обаче има едва 160 калории, които ще те заситят за дълго.

 

Кетчуп – обикновено, когато човек подправя храната си с кетчуп, той използва около 9-10 грама. А в толкова малко количество има около 10 калории. Така че смело може да сложиш кетчуп на пицата, спагетите или на друго ястие по избор.

 

Сандвич с пилешко


 

Не всички сандвичи не са здравословни. Може напълно да заситиш глада си със сандвич с пилешко и зеленчуци. Той ще бъде около 300-400 калории, но ще те нахрани, а и ще осигуриш на организма си цели 27 грама протеини.

 

Капучино – няма да навредиш на фигурата си, ако изпиеш едно голямо капучино с обезмаслено мляко. Не бива обаче да добавяш допълнително захар, защото така няма да е 70 калории, а повечко.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия