Всички се чудим как да изглеждаме великолепно. Някои полагат много време от банята та в гардероба, докато други разчитат на по-небрежни приготовления. Независимо от кой тип си, все нещо няма да ти допада накрая, когато застанеш пред огледалото и се огледаш. И ще смениш още няколко тоалета, ще си сложиш още малко грим.

 

Не си слагай много грим. Проблемът на грима е, че ако преди се е използвал, за да покрива несъвършенствата, сега се употребява, за да създава илюзията за съвършенство. Няма нищо лошо да се стремиш към това, само дето то не съществува. Още нещо, когато си слагаш много грим, много личи. А някой да вижда несметното количество фон дьо тен, който си наплескала върху лицето си е далеч по-отблъскващо от това да просто да забравиш за го сложиш днес. Същото важи и за нарисуваните вежди и фалшивите мигли. Съжалявам, момичета, знам, че искате да изглеждате добре, но свежестта е много по-високо ценена от претрупването. А количеството грим, което си слагате понякога е просто прекалено в повече.

 

 

От време на време слагай рокля. Особено ако нямаш навика да носиш рокли, когато облечеш такава изглеждаш адски различно. И това е адски яко. Една хубава рокля в свежи цветове, едни отворени обувки и подходяща чанта и ще изглеждаш толкова лятно и весело, че хората ще ти се радват, докато те подминават по улиците. Ти също ще се чувстваш добре, а това е в основата на формулата.

 

Усмихвай се. Усмивката е едно от най-красивите неща у теб, както у всяка жена. Няма по-приятно нещо от това в морето от сърдити и наежени хора да видиш една усмихната млада дама, която се чувства добре в кожата си.

 

Бъди щастлива. Това винаги е трудно. По някаква причина ни е ужасно лесно да се чувстваме нещастни, когато трябва да бъдем щастливи не можем да го правим както трябва. Моята теория е, че когато нещата са лоши няма какво лошо да очакваш. Когато обаче всичко върви точно така, както го искаш, само чакаш другата обувка да падне. В превод: очакваш всичко да се скапе и баланса в живота ти отново да изравни везната и да стане нещо гадно, което да развали доброто ти настроение. Щеше да е много по-елементарно и по-малко сложно ако можехме просто да се наслаждаваме на момента. За това опитай. Интересни неща стават, когато спреш да се тревожиш и започнеш да гледаш от хубавата страна. А такава винаги има.

 

Когато другите са добре и ти си добре. Като малко продължение на горната точка. Когато близките ти хора са щастливи няма как и ти да не се чувстваш щастлива. За всеки нормален човек, чуждото нещастие и твое нещастие. Защото с какво съзнание можеш да изглеждаш щастлива, когато близките ти страдат. Ако можеш да помогнеш – направи го. Има много егоистична и задна мисъл за това. Ти ще си добре и ако твоите хора са добре. А и когато всичко върви наред с приятелите и семейството ти няма как да не се заразиш от тяхното добро настроение.

 

Но помни, че си прекрасна такава, каквото си. И бъди такава, каквато се харесваш. Няма нужда да живееш по нечий чужди стандарти или по нечий описания за това как трябва да изглежда перфектната жена. Такова понятие съществува само за да можем да се изненадваме, че няма никакво покритие. Никой не е перфектен и в това е красотата. Светът щеше да бъде ужасно място, ако беше пълен само Барби и Кен. Разнообразието е това, което води живота ти. А разнообразието в хората и живота им е това, което води света. 

Автор: Моника Цветкова